Skip to content

Proiectul național de educație prin cultură, Filmikon Camp & FanMovie Festival 2016

August 1, 2016

Asociația CSR Mindset este inițiatorul și organizatorul clubului de lectura Fanbook, desfășurat lunar sub forma de evenimente culturale în București, Cluj, Brașov și adresat tinerilor intre 9 si 18 ani. Pană în prezent, în acest proiect, CSR Mindset a realizat: 4 module tematice ale proiectului, 31 de evenimente, 120 de copii membri înscriși, 20 de copii ambasadori ai clubului, peste 1500 de participanți, iubitori ai lecturii, istoriei, științelor. Se are în vedere extinderea în orașele Sibiu, Ploiești, Buzău și Fălticeni  din toamna anului 2016, cu atingerea unei comunități de 3000 de tineri implicați.

Proiectul național de educație prin cultură, Filmikon Camp & FanMovie Festival, are două componente complementare: tabere de cultură cinematografică și educație prin cinema pentru copii și adolescenți și, respectiv, inițierea, pregătirea șiorganizarea unui festival de film de către copii și adolescenți, în orașul din care provin participanții în tabere.

Prima componentă este Filmikon Camp și constă în organizarea și desfășurarea a două tabere de cultură cinematografică și educație prin cinema (vizionări de filme, ateliere de educație cinematografică, discuții cu tineri actori și regizori, dezbateri tematice care să se concentreze pe educația prin cinema), în luna iulie și, respectiv, luna august, pentru 80 de elevi de gimnaziu (copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani), respectiv pentru 80 de elevi de liceu (adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani), din patru orașe ale țării, Brașov, București, Buzău și Cluj-Napoca, și coordonați de profesorii parteneri. Partenerul din Buzău este Casa Corpului Didactic.

Cele 6 zile de vacanta la Bran în cadrul complex-ului Wolf, vor fi organizate astfel:

– în perioada 25 – 30 august (grupa gimnaziu); în perioada 2 – 7 septembrie (grupa liceu).

Contribuția de participare (care va acoperi cazarea, masa si accesul la facilitățile descrise mai sus) va fi de 750 lei/persoană.

Se vor viziona doua filme pe zi, urmate de dezbatere cu Ileana Bîrsan, un apreciat critic de film,  întâlniri cu actori și regizori, totul într-un mediu de 4* utilat cu piscina semi-olimpica acoperita, jacuzzi, sauna umeda si sauna uscata, activități de alpinism și tiroliana, tras cu arcul, biciclete și  drumeții.
Activitățile culturale vor fi asigurare prin finanțarea obținută de la Ministerul Culturii.

A doua componentă, FanMovie Festival, constituie un festival de film organizat în luna septembrie, de către copiii și adolescenții participanți în Filmikon Camp, festival ce urmează a se desfășura în toate cele patru orașe prezente în proiect, timp de trei zile. Pe baza cunoștințelor și abilităților dobândite și cu sprijinul profesorilor coordonatori prezenți în proiect, elevii din fiecare oraș participant vor alege pentru festival câte 5 filme din cele 12 deja vizionate și discutate în Filmikon Camp. Festivalul se va desfășura timp de trei zile, cu o seară de deschidere, urmată de două zile cu două proiecții pe zi, o zi dedicată copiilor de gimnaziu, cealaltă zi dedicată elevilor de liceu. Festivalul va fi organizat de o parte dintre beneficiarii direcți, adică 8 copii și, respectiv, 8 adolescenți din fiecare oraș participant, coordonați de profesorii implicați în proiect, în total un număr de 64 de copii și adolescenți și 10 profesori coordonatori.

persoane de contact:
Bianca Voinescu
Director de programe, Co-Fondator
Asociatia CSR Mindset

Paula Mihai, profesor metodist, Casa Corpului Didactic Buzău

0723 295 074

Anunțuri

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: