Skip to content

ORA DE PROGRAMARE / HOUR OF CODE O oră de programare pentru fiecare elev

noiembrie 16, 2016

Ce reprezintă Hour of Code?

Ora de Programare reprezintă o introducere de o ora în știința computerului și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arata ca oricine poate învăța bazele acestuia. Încercarea de a apropia elevii de tehnologia computerelor și programare a devenit un efort global. Acesta începe prin parcurgerea unor activități de o ora, însă se extinde la tot felul de eforturi ale comunității. Iată tutorialele si activitatile . Această campanie este susținută de peste 400 de parteneri și 200.000 de educatori din toată lumea.
Când se desfășoară Hour of Code?
Hour of Code are loc în fiecare an în timpul Saptamanii Educatiei in Tehnologia Computerelor. În 2016 aceasta va fi în 5-11 decembrie, dar poți organiza un eveniment Hour of Code în orice perioadă a anului. Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor este ținută în fiecare an în amintirea zilei de naștere a unui important pionier din domeniul tehnologiei Admirarul Grace Murray Hopper (9 Decembrie, 1906).
De ce tehnologia computerelor si programare?
Fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța tehnologia computerelor. Ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, la dezvoltarea logicii şi creativității. Începând devreme, elevii vor avea o bază pentru succes în orice carieră din secolul XXI. Descoperă mai multe statistici aici.
Cum particip la Hour of Code?
Incepe planificarea aici prin revederea ghidului nostru pas cu pas. Poți organiza un eveniment Hour of Code în scoala sau comunitatea ta — sau într-un club extrașcolar, chiar și la serviciu. De asemenea, poți încerca și singur când începe campania pe 5 decembrie 2016.
Cine este în spatele Hour of Code?
Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor din minorități. O < coaliţie de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America şi College Board.
Nu ştiu nimic despre programare. Pot să organizez un eveniment?
Desigur. Activităţile Hour of Code sunt autodidacte și pot fi realizate individual. Tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi tutorialele noastre, să alegeţi tutorialul pe care îl doriţi şi o oră — noi vom avea grijă de restul. Avem opţiuni pentru fiecare vârstă și nivel de experiență, de la grădiniţă în sus. Începeți planificarea evenimentului dumneavoastră citind ghidul de organizare.

Sursa: https://hourofcode.com/ro/ro#join

Reclame

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: