Skip to content

GALA SOLIDARITĂȚII INTERNAȚIONALE 2016

Decembrie 7, 2016

„A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.

Gala Solidarității Internaționale a celebrat astăzi, 7 decembrie, o nouă ediție, evenimentul fiind organizat de Fundația Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP), fiind prezentat de Marian Voicu.

Scopul evenimentului este acela de a recunoaște importanța solidarității internaționale, a asistenței pentru dezvoltare acordată de țara noastră altor state. Altfel spus:

„de a celebra activitatea României în domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională, al educaţiei şi conştientizării publicului vizavi de acest domeniu. Îi vom premia pe cei mai importanţi susţinători şi promotori ai solidarităţii internaţionale din societatea civilă, mediul academic, mass-media şi sectorul public din România. Despre România se ştie destul de puţin că oferă sprijin către alte state. Percepţia noastră este că suntem ţara care primeşte sprijin pentru dezvoltare şi aliniere la standard internaţionale. Ceea ce este adevărat. Puţini ştiu însă că sprijinim comunităţi din alte ţări. Seara aceasta este despre cei care au făcut România să fie mai aproape de lumea întreagă.”,

după cum susține directorul de program din cadrul FDSC, Iuliana Rada.

Totodată, anul acesta, Gala Solidarității Internaționale celebrează aprobarea legii de cooperare internațională pentru dezvoltare și înființarea viitoarei Agenții RoAid precum și eforturile susținute ale MAE în acest demers.”

sursa www.euractiv.ro

http://www.euractiv.ro/we-develop/gala-solidaritatii-internationale-2016-si-a-desemnat-castigatorii-6075

trofeul

 

Anunțuri

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: