Skip to content

PROIECTUL INTERNAȚIONAL EAThink2015 – Lansăm concursul de spoturi video

Ianuarie 19, 2017

EAThink2015 – Învăţare globală pentru schimbare în EYD2015 şi mai departe: Angajamentul tinerilor europeni de la sere şcolare experimentale până la sisteme de alimentaţie sustenabile

Obiectivul specific al proiectului este „Facilitarea înţelegerii şi implicării elevilor şi profesorilor europeni împreună cu angajamentul lor activ în ceea ce priveşte provocările dezvoltării globale, cu accent pe sistemele sustenabile de alimentaţie şi agricultura la scară mică din Austria, Croaţia, Cipru, Franţa, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania”.

Aplicant principal: Fundația ACRA – CCS din Milano, Italia.

Grupurile ţintă în România sunt reprezentate de 15 unităţi de învăţământ din Municipiul Bucureşti şi alte 3 judeţe: Ilfov, Buzău – șase unități școlare şi Prahova şi includ:

  • 120 de profesori din învăţământul primar şi secundar (8 profesori x 15 unităţi de învăţământ)
  • 3000 de elevi de şcoală primară şi secundară (15 unităţi de învăţământ x 8 x 1 clasă x 25 elevi); 1200 de elevi din Buzău.

Școlile din județul Buzău implicate în proiect sunt:

Școala Gimnazială ”Nicolae Jilinschi” Vernești, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic, Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, Școala Gimnazială „G. E. Palade”, Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”.

Perioada de desfășurare: 36 de luni, din ianuarie 2015 până în decembrie 2017.

Detalii despre activitățile desfășurate până în prezent:

prezentare-eathink2015_buzau prezentare-eathink2015_buzau

Pe 18 ianuarie 2017 a fost lansat Concursul de spoturi video „Pe gustul tău”, organizat în cadrul proiectului EAThink 2015.
Concursul este dedicat exclusiv școlilor din proiect. În concurs se pot înscrie grupuri de 5 până la 10 elevi din aceeași clasă, coordonați de un cadru didactic. Puteți coordona mai multe echipe, din aceeași clasă sau din clase diferite.
Concursul presupune realizarea unui spot video cu mesaj social, pe una sau mai multe dintre temele descrise in regulament. Spotul trebuie sa aiba o durată de maximum 30 de secunde, așa că mesajul trebuie să fie clar, creativ și de impact.
Termenul limită pentru trimiterea materialelor este 28 februarie 2017.  
Toți elevii și toate cadrele didactice care vor înscrie un spot în competiție vor primi diplome de participare. Toate școlile reprezentate în competiție vor primi, la rândul lor, diplome de participare.
Juriul va desemna un singur spot câștigător, iar realizatorii lui vor beneficia de un stagiu de lucru cu o echipă de profesioniști pentru refilmarea spotului la cea mai înaltă calitate. De asemenea, elevii câștigători și cadrul didactic care i-a coordonat vor participa la un schimb/curs de formare/școala de vară în Europa. Spotul câștigător la nivel național va intra automat în competiția europeană, unde va concura cu spoturile câștigătoare din celelalte țări.
Mai multe detalii despre concurs veți găsi în regulamentul atașat. Vă rog să citiți cu atenție regulamentul, apelul și formularul de înscriere.
Toate materialele oficiale ale concursului sunt disponibile si pe site-ul EAThink 2015, la adresa: http://eathink2015.org/ro/romana-concurs-de-spoturi-video-pe-gustul-tau/.
Mult succes!

 

 

Anunțuri

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: