Skip to content

PREGĂTIREA CANDIDAȚILOR PENTRU EXAMENUL DE DEFINITIVAT 2017 – BUZĂU

Februarie 15, 2017

În vacanța intersemestrială, candidații înscriși la examenul de definitivat 2017, din județul Buzău, au avut oportunitatea de a participa la un program de pregătire organizat de Casa Corpului Didactic Buzău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Prima zi de pregătire s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Eminescu Buzău și a fost dedicată sesiunilor de didactică generală susținute de domnul profesor universitar doctor Sorin Cristea.

img_3799

img_3806

Domnul profesor este autorul unor importante lucrări de pedagogie și, în această calitate, ne-a prezentat patru volume care fac parte dintr-un proiect editorial.

img_3976

Colecția pedagogică din care fac parte lucrările domnului profesor universitar doctor Sorin Cristea, este o ofertă adresată cadrelor didactice de toate specialitățile, la toate nivelurile și treptele de învățământ. Colecția va include 17 titluri ale acestui autor, care vor trata într-o manieră foarte sintetică și intensivă cele mai importante concepte fundamentale din pedagogie cu referință la educație, finalitățile educației, sistem de educație/învățământ, instruire, evaluare, curriculum etc.

img_3982

Educația. Concept și analiză

Educația reprezintă o realitate psihosocială incomensurabilă care include o multitudine de activităâi și acțiuni organizate, cu finalităâi pedagogice generale, specifice și concrete,dar și de influențe spontane, incidentale și accidentale, cu efecte pedagogice (im)previzibile, difuze, continue și discontinue, directe și indirecte, provenite din toate direcțiile mediului natural și social, familial și local, național și internațional.

img_3983

Finalitățile educației

Finalitățile educației reprezintă dimensiunea subiectivă a educației, asumată de factorii responsabili de proiectarea educației, care definesc orientările valorice  ale educației în sensul realizării acesteia pe termen lung, mediu și scurt, la toate nivelurile sistemului și ale procesului de învățământ.

 

 

 

 

Pedagogia. Științele pedagogice. Științele educațieiimg_3981

Pedagogia este știința socioumană specializată în studiul educației. Datorită extinderii, profunzimii și dinamicii deosebite și obiectului de cercetare specific (educația), pedagogia a dezvoltat, în timp, numeroase ramuri promovate ca discipline de specialitate, sub formula de științele pedagogice sau de științe ale educației.

img_4023

Pentru cei interesați, un număr limitat de volume se află și la Casa Corpului Didactic Buzău.

img_3980

Anunțuri

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: