Skip to content

PROIECTUL INTERNAȚIONAL „EATHINK 2015” – EVALUARE EXTERNĂ

Iunie 27, 2017

Asociaţia “Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, derulează Proiectul  EAThink2015 Învăţare globală pentru schimbare în EYD2015 şi mai departe: Angajamentul tinerilor europeni – de la sere şcolare experimentale până la sisteme de alimentaţie sustenabile, care se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna ianuarie 2015, în 19 unităţi şcolare din 4 județe şi municipii: Buzău, Prahova, Ilfov şi Municipiul București.

Prezentare generală:

Țări implicate: Austria, Croaţia (judeţele Primorsko – Goransk şi Istarska, Zagreb), Cipru, Franţa, Ungaria, Italia (regiunile Lombardia, Piemont şi Veneto), Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania (Valle de Aiztondo).

Perioada de desfășurare: 36 de luni, din ianuarie 2015 până în decembrie 2017.

Obiectivul general: Să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a tinerilor din UE, să îi implice în dezbateri publice post 2015 şi să ajute la contribuţia politicilor europene de cooperare pentru creştere în vederea dezvoltării durabile la nivel global.

Obiectivul specific este „Facilitarea înţelegerii şi implicării elevilor şi profesorilor europeni, împreună cu angajamentul lor activ în ceea ce priveşte provocările dezvoltării globale, axate pe sistemele sustenabile de alimentaţie şi agricultura la scară mică din Austria, Croaţia, Cipru, Franţa, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania”.   Mai multe detalii aici 

În cadrul acestui proiect, aflat în al treilea an de implementare, s-a desfășurat, în perioada 19 – 23 iunie 2017, evaluarea externă.

 

 

 

Evaluatorul, împreună cu reprezentantele echipei naționale, au fost prezenți în Buzău joi pe 22 iunie 2017, unde au purtat discuții cu reprezentanți ai echipelor de proiect din cele șase unități școlare din județul nostru: Liceul Pedagogic Spiru Haret, Colegiul Economic, Colegiul Național Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Av. M. T. Bădulescu, Școala Gimnazială G. E. Palade și Școala Gimnazială N. Jilinschi Vernești.

 

Prima întâlnire cu cele cinci școli din municipiul Buzău a fost găzduită de Liceul Pedagogic Spiru Haret. Fiecare reprezentant a relatat aspectele cele mai importante din cadrul etapelor de proiect, cu date cantitative și calitative ale activităților desfășurate, care descriu impactul în rândul elevilor și în comunitate și preconizează un nivel ridicat de sustenabilitate. Fiecare școală are, în acest moment, un spațiu experimental în care elevii au plantat legume sau fructe pentru a descoperi calitățile hranei ecologice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizita a continuat la Școala Gimnazială N. Jilinschi Vernești unde am fost primiți cu bucurie de un grup numeros de elevi, profesori și părinți. Elevii au prezentat, în engleză,  sera și grădina la care au lucrat și care acum sunt pe cale să-și arate roadele (căpșuni aromate și cinci soiuri de roșii provenind din cinci țări.

 

Am trecut apoi în centrul de consiliere pentru prezentarea tuturor etapelor de proiect și, la final, am fost invitați la o discuție informală, într-o ambianță prietenoasă, în care au fost abordate subiecte privind provocările dezvoltării globale,  sisteme sustenabile de alimentaţie şi agricultură la scară mică dar și discuții pe marginea planurilor de viitor privind cariera ale elevilor și ce a însemnat oportunitatea de a participa la acest proiect internațional.

Am fost asigurați că raportul de evaluare este unul pozitiv și suntem motivați să continuăm seria acestor succese.

Nina CUGLER – tutore, echipa națională – APDD – Agenda 21 România, Florina POTIRNICHE – manager proiect (1 ianuarie 2016 – 28 februarie 2017),

Monica CUGLER – asistent proiect, Paula MIHAI – coordonator județean, membru în echipa națională de proiect

 

Anunțuri

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: